Merawat Kencing Manis Secara Semulajadi

Bagaimana merawat penyakit kencing manis secara semulajadi tanpa ubat-ubatan?

​Berjuta-juta orang di seluruh dunia telah mendapati dengan jenis 1 dan jenis 2 Diabetes dan kes yang dilaporkan telah berkembang dengan ketara sejak beberapa tahun ini adalah satu penyakit yang boleh dikawal dan kadang-kadang dibalikkan melalui diet yang betul , senaman, dan ubat-ubatan. Hari ini kita akan meneroka kemungkinan menggunakan kaedah alternatif seperti makanan yang mentah dan makanan tertentu yang sepenuhnya boleh membasmi penyakit dan akhirnya menyembuhkannya tanpa perlu ubat-ubatan.

​Mengikuti Diet Mentah

Kirt Tyson telah sembuh daripada diabetes jenis 1 dengan melalui makan sayur-sayuran mentah , biji, dan kacang. Dengan menikuti diet mentah untuk 30 hari dan membuat beberapa perubahan boleh meningkatkan kualiti hidup anda. Mengikuti beberapa cadangan dalam diet 30 hari mentah dan sering bersenam boleh menjadikan anda satu diabetic tanpa penggunaan ubat.

Minum Susu Mentah

<​Dr. Kevin Woodward membincangkan dalam bukunya The Devil Inside Milk bahawa susu yang kita fikir sihat kita minum untuk membantu tulang dan badan menerima kalsium yang penting dan nutrien yang diperlukan sebenarnya boleh memudaratkan kesihatan kita sendiri. Malah, beliau seterusnya menyatakan bahawa minum susu biasa boleh mencetuskan penyakit seperti kanser dan kencing manis. Walaupun susu mungkin kelihatan seperti satu pilihan anda, tetapti ia terdapat banyak pilihan susu mentah anda boleh cuba sebagai berkhasiat dan lazat seperti badam dan susu oat .

Daun Raja 

Ramai yang tidak  sedar bahawa kepentingan daun raja. Ia bukan sahaja dalam merawat diabetes tetapi penyakit-penyakit lain seperti tekanan darah tinggi, bronkitis , ketuat kemaluan, sirosis hati, masalah kulit, dan ulser.

Habbatus Sauda

Habbatus Sauda dikenali sebagai herba yang boleh merawat segala penyakit daripada jerawat hingga kanser pankreas. Ia didapati mempunyai analgesik, bahan anti kulat, antispasmodik, antioksidan, anti-radang, anti bakteria, dan mengandungi bahan yang mampu mengeluarkan udara berlebihan dalam badan seperti halia, anti-ulser, dan anti-hipertensi.

Fenugreek

​Cuba mengambil 5 hingga 30 gram Fenugreek setiap hari, setiap makan boleh mengambil sehingga 90 gram. Jangan melebihi 100gram, atau anda akan mendapati bahawa anda mengalami sakit perut. Herba ini mempunyai beberapa kesan sampingan seperti cirit-birit dan gas. Anda tidak boleh mengambil herba ini pada masa yang sama seperti ubat-ubatan anda yang lain. Anda hendaklah mengambil ubat-ubatan anda satu hingga dua jam sebelum mengambil herba ini . Amalan terbaik adalah untuk mengambil mereka sekurang-kurangnya 2 jam sebelum mengambil herba ini . Jika anda mengalami sebarang daripada gejala berikut : masalah bernafas keras , sesak di dada, ruam, kulit bengkak dan gatal, anda hendaklah berhenti pengambilan herba ini segera. Wanita hamil hendaklah untuk membincang dengan doktor sebelum pengambilan ini.

Kayu Manis

Kayu manis telah dikenali sebagai makanan yang boleh merawat merawat diabetes. Kembali pada tahun 2003 satu kajian yang dilakukan oleh Khan and Associates termasuk 60 orang dengan satu pertiga daripada kumpulan yang diberi plasebo dan selebihnya termasuk kayu manis sebagai sebahagian daripada diet mereka.Kumpulan yang mendapati kayu manis sebagai sebahagian daripada diet, paras glukosa mereka menurun sebanyak 18 % dan kolesterol LDL dan trigliserida menunjukkan hasil yang ketara juga. Oleh itu, berita tentang kayu manis dalam merawat kencing manis dan keadaan lain telah merebak. Kayu manis diketahui meniru insulin oleh itu pesakit kencing manis tidak perlu sebanyak itu apabila ini dimasukkan ke dalam diet harian mereka. Ia adalah dinasihatkan untuk memasukkan ½ sudu teh sehari.

Ekstrak Biji Anggur

Ekstrak biji anggur telah menerima banyak hasil yang positif dalam pelbagai kajian yang dilakukan dalam rawatan diabetes. Ia telah dilaporkan bahawa ia membantu melindungi sel-sel hati daripada keadaan hyperglycemic . biji anggur datang dalam 50 hingga 100 mg kapsul. Ia adalah dinasihatkan bahawa anda mengambil 50 mg sehari setiap 50 lbs. berat tidak melebihi 300 mg sehari. Kebanyakan yang mengambil 3 kapsul sehari mencari ekstrak mujarab ini membantu dengan ketara dengan gejala kencing manis

Minyak Zaitun

Terdapat kajian baru-baru ini bahawa diet yang menggabungkan minyak zaitun boleh mencegah diabetes. Ini juga membantu dalam mengawal atau mencegah penyakit-penyakit lain seperti jantung dan aterosklerosis. Diet Mediterranean , termasuk minyak zaitun yang monotaktepu , juga telah didokumenkan untuk merawat keadaan ini . Sebelum tidur setiap malam cuba minum ¼ cawan minyak zaitun. Cuba untuk tidak minum lebih daripada ini sebagai satu cawan penuh dengan minyak zaitun mengandungi 2000 kalori.

Peria Katak

Peria mempunyai ciri-ciri seperti insulin boleh diambil setiap hari untuk membantu menurunkan insulin.Anda boleh minum jus peria atau mengisar benihnya untuk membuat teh. Peria juga dapat menurunkan gula darah dengan pantas kerana rasanya yang pahit sudah membuktikan ia bertindak untuk melawan gula dalam badan.

Vitamin C

Para penyelidik telah mendapati bahawa mengambil 100-660 mg Vitamin C boleh membantu mengawal paras gula anda dalam masa dalam masa satu bulan.

 Garam Buluh

Garam buluh adalah sejenis makanan beralkali, punca-punca kencing manis boleh diatasi dengan cara yang berkesan melalui garam buluh. Selain itu, daya resapan dan tekanan osmosis yang kuat daripada garam buluh membantu mengangkut nutrien ke sel-sel badan, mengelakkan radang pada saraf atau sel-sel di bahagian pankreas lalu memulihkan fungsi organ ini. Tanpa garam buluh yang mempunyai daya penyahtoksik yang kuat, pintu masuk sel-sel badan yang kurang efektif adalah susah untuk dibuka. Garam buluh mempunyai fungsi pembersihan darah yang kuat, mengambil bahagian dalam penghasilan darah, meresap ke dalam lendir perut dan jus hempedu bagi membantu melembutkan dan melicinkan bendalir tersebu.

Untuk Mendapatkan Maklumat Lanjut Tentang Kencing Manis Dan Garam Buluh, Sila Klik: INI

 

>