Ya, ini memang benar.  Lebih daripada 13 kajian sains telah dijalankan dan menunjukkan garam buluh HKIII merupakan agen penurun gula dalam darah yang amat baik. Selain itu, garam buluh juga membawa kesan positif kepada pelbagai jenis masalah kesihatan seperti masalah kanser, obesity, sakit gigi dan sebagainya. Garam Buluh HKIII juga dibuktikan oleh saintis bahawa ianya tidak menyebabkan tekanan darah tinggi pada subjek berbanding dengan garam biasa.

Kesan penurunan bacaan gula dalam darah berlainan daripada individu ke individu. Berita baiknya, syarikat HKIII telah mengutip pengalaman-pengalaman daripada para pengguna sejak tahun 2003 dan memberi anggaran masa untuk nampak kesan seperti berikut:-

7 Hari: Bacaan gula dalam darah menurun
25 Hari: Bacaan gula dalam darah normal
50 Hari: Bacaan gula dalam darah stabil

Selepas bacaan gula dalam darah stabil, dicadangkan berbincang dengan doktor perubatan anda untuk mengurangkan atau menghentikan ubat hospital yang boleh membawa kesan sampingan. Anda tidak digalakkan menghentikan ubat hospital tanpa pengetahuan doktor perubatan.

Menurut kajian sains, garam biasa (atau garam kimia) tidak boleh diambil lebih daripada 5 gram sehari. Ia menyebabkan darah tinggi dan masalah buah pinggang. Tetapi, kajian sains pada garam buluh menunjukkan garam buluh boleh diambil sehingga 150 gram sehari tanpa kesan sampingan. Jadi, dos dicadang oleh syarikat HKIII, mengambil 5-10 gram garam buluh sehari adalah dos yang selamat berdasarkan sains.

Dari segi analisis molekul, sodium chloride (NaCl) adalah unsur utama menyebabkan masalah tekanan darah tinggi dan kerosakkan buah pinggang. Garam biasa mengandungi 99.9% sodium chloride yang membahayakan. Sebaliknya, lebih kurang 88% kandungan garam buluh adalah sodium chloride (NaCl), magnesium chloride (MgCl) dan potassium chloride (KCl) dan 12% kandungan garam buluh merupakan 70-80 jenis zat galian dan unsur surih yang diperlukan untuk mengekalkan kesihatan badan. Oleh itu, garam buluh tidak menyebabkan tekanan darah tinggi (Kim, Yong-sick, et. Al., 2013).

P/S: Kami diberitahu pengambilan garam yang tinggi merosakkan badan, namun, pemakanan tanpa garam adalah sama merosakkan. Sebab, garam adalah penting untuk homeostasis dalam tubuh badan. Ia memainkan peranan sebagai kenderaan untuk mengangkut khasiat masuk dan keluar daripada sel-sel badan. Selain itu, garam juga penting untuk menyah-hidrat badan. Itulah kenapa pengambilan air dan garam adalah penting selepas membuat senaman. Sama juga selepas kes-kes cirit-birit atau muntah yang serius, kami perlu mengambil air garam untuk memulihkan ketidakseimbangan zat elektrolit dalam badan. Tambahan pula, garam adalah penting untuk mengawal impuls saraf supaya otak anda dapat menghantar isyarat kepada otot dan jadikan anda boleh bergerak atas permintaan. Di samping itu, garam membantu lapisan saluran darah mengawal tekanan darah. Pendek kata, fungsi badan tertutup sekiranya kita menghapuskan garam dalam pemakanan seharian. Persoalannya bukan garam. Persoalannya adalah jenis garam yang diambil. Garam semulajadi atau garam kimia?

Air ketubah adalah cecair amnion yang mengelilingi bayi di dalam rahim semasa mengandung. Ia amat penting untuk perkembangan bayi. Air ketubah membantu bayi mengekalkan suhu persekitaran bayi untuk mengelakkan kehilangan haba.  Selain itu, air ketubah membantu paru-paru bayi dan system penghadaman bayi berkembang kerana bayi bernafas di dalam air ketubah dengan menelannya.

Sebagaimana kita ketahui, air ketubah adalah tempat permulaan hayat manusia, oleh itu, ianya menjadi sangat bernilai. Garam Buluh mengandungi kandungan seakan-akan sama dengan air ketubah, di mana persamaannya adalah lebih kurang 98%. Yang mengejutkan lagi ialah penemuan 80 jenis mineral yang diperlukan oleh manusia juga dijumpai di dalam Garam Buluh HKIII. Jadi, Garam Buluh HKIII amat bermanfaat kepada perempuan yang mengandung.

Air yang mencukupi membantu proses pemulihan. Digalakkan mengambil sekurang-kurangnya 2.5 liter air kosong sehari apabila mengamalkan Garam Buluh HKIII.

Sesetengah pengguna memerlukan jangka masa lebih panjang untuk menurunkan dan menstabilkan gula dalam darah. Kami telah menyenaraikan tabiat terbaik untuk mendapat kesan optimum daripada HKIII:
-Tidak boleh berhenti ubat hospital sesuka hati tanpa saranan doktor apabila menggunakan HKIII
-Jarakkan satu jam dengan pengambilan ubat hospital / insulin
-Mengambil makanan yang bernilai GI rendah
-Tidur sebelum pukul 11 malam
-Lebihkan pengambilan air kosong (sekurang-kurangnya 2.5 liter sehari)
-Mengamalkan gaya pemakanan berkarbohidrat rendah

Adakah minuman ais bermanfaat atau berbahaya kepada kesihatan merupakan topik yang kontroversial. Namun, digalakkan mengambil air sejuk atau air suam apabila mengamalkan Garam Buluh HKIII. Setakat ini, kami mendapat lebih banyak bukti bahawa minuman air batu adalah kurang sehat.

Keburukan Minum Ais Untuk Manusia
1) Air sejuk berais akan membekukan bahan berminyak yang baru saja anda ambil semasa makan.Dan akan menyebabkan lemak-lemak terkumpul di sesuatu tempat. Ianya akan melemahkan penghadaman.
2)Apabila minyak ini bertindakbalas dengan asid, ianya menghentikan dan menyebabkan penyerapan minyak oleh usus berlaku lebih cepat berbanding dengan makanan pejal yg lain.
3)Ianya akan memenuhi usus kita dan lambat laun boleh menyebabkan kegemukan dan punca kepada kanser. Lebih elok jika anda minum air kosong atau air suam selepas makan.

Anda tidak perlu berpantang selain dari menjarakkan satu jam dengan ubat hospital bila mengamalkan garam buluh hk3. Sebab, kebanyakan ubat bersifat asid, garam buluh hk3 yang beralkali tinggi akan meneutralizekan ubat yang bersifat asid yang menjadikan ubat tersebut tidak berkesan.

Anda tidak digalakkan menghentikan pengambilan ubat hospital tanpa pengetahuan doktor. Jangka masa yang diperlukan untuk menstabilkan bacaan gula dengan garam buluh hk3 adalah sekurang-kurangnya 50 hari. Dicadangkan jangan hentikan ubat hospital sebelum hari ke-50.

Jika bacaan gula dah stabil pada hari ke-50, anda dicadangkan berbincang dengan doktor perubatan sebelum menghentikan ubat kencing manis.

Garam Buluh HKIII tidak menyebabkan masalah alahan sebab kandungan logam berat telah dihapuskan pada proses pembakaran. Sekiranya anda mengalami tanda-tanda alahan seperti gatal-gatal atau bengkak bengkak, sila berhenti menggunakan produk dan berhubung dengan pakar pemakanan syarikat pada talian 0197161678.

Dicadangkan menggunakan Garam Buluh HKIII selama 120 hari berturut-turut untuk kesan terbaik. Selepas pemulihan selama 120 hari, dicadangkan menggunakan Garam Buluh HKIII untuk mengganti garam biasa untuk masakan.

Menurut kajian saintis, bagi pengguna yang sihat, pengambilan garam buluh sebanyak 150g tidak membawa apa-apa kesan sampingan kepada tubuh badan. Jadi, kami boleh mengambil 4 paket garam buluh sehari. Namun, 3 paket dah boleh membawa kesan terbaik untuk rawatan. Selain itu, bagi mereka yang ada masalah tekanan darah tinggi, asma dan masalah buah pinggang dicadangkan mengambil 1 paket sehari sahaja.

Garam buluh hk3 tidak menjejas pesakit baru lepas pembedahan. Sebaliknya, ianya membantu pemulihan luka dan menambah khasiat zat galian yang mencukupi kepada pesakit itu.

Cara penggunaan 3 serangkai: 1 paket garam buluh hk3 + 1.5 liter air kosong dan dihabiskan dalam sehari

Boleh. Tetapi, suhu tinggi akan menjadikan kehilangan zat potassium dari garam buluh hk3. Bagi mereka yang ada tekanan darah tinggi, potassium diperlukan untuk melaraskan tekanan darah. Jadi, untuk pesakit darah tinggi, dicadangkan tidak mengambil garam buluh hk3 dengan air panas.

Campur 1 paket garam buluh hk3 dengan 500ml air kosong. Cuci luka dengan air garam buluh ini 3 kali sehari.