TENTANG PENULIS

Allan Chai bersama Hj. Yusuf, Naib Presiden Johor Corporation

Salam sejahtera para pembaca, saya memperkenalkan diri saya dahulu. Nama saya, Allan Chai, sebagai pakar pemakanan syarikat KLS MARKETING SDN BHD (KLS merupakan syarikat pertama di Malaysia yang memasarkan produk Garam Buluh Korea). Pada tahun 2003, saya bersama pengasas-pengasas syarikat, En. Choi Hock Khim PPN dan Pn. Chong Siew Fah, memasarkan produk garam buluh di Malaysia. Pada tahun 2008, saya ditemuramah oleh Johor FM (101.90) tentang kebaikan garam buluh HK3. Saya mendapat Ijazah Sarjana Muda pada aliran Makanan & Pemakanan di University of Queensland, Australia pada tahun 2011.

Sebelum ini, syarikat KLS MARKETING hanya memasarkan produk Hong Sam dari Korea Selatan. Namun, harga Hong Sam sentiasa naik sehingga syarikat susah nak menampung kos yang terlalu tinggi. Jadi, pada tahun 2003, pengasas syarikat En. Choi Hock Khim PPN mulai import produk garam buluh sebab produk ini berpotensi menjadi garam ganti di pasaran. Pergerakan ini adalah amat berjaya, garam buluh bukan sahaja dianggap sebagai garam ganti yang digemari, tetapi juga, ianya mempunyai fungsi mujarab untuk penyakit-penyakit moden sekarang. Contohnya, garam buluh boleh membantu menurunkan kadar gula dalam darah dalam 7 hari.

Pada tahun 2006, jenama HKIII ganti jenama KLS sebagai lambangan filosofi pengasas syarikat. Dimana HK bermakna Health King (Raja kesihatan), manakala III bermakna kesihatan, kesayangan dan kerjayaan.

Allan Chai
Pakar Pemakanan HK3 (KLS)
Tel: +60197161678 / +60197340007

Email: [email protected] / [email protected]

KUALIFIKASI PENULIS

VIDEO KORPORAT SYARIKAT

Syarikat: HKIII MARKETING SDN BHD

Jenama: HKIII

Tahun Penubuhan: 2003

Produk Utama: Garam Buluh dari Korea, Kopi Garam Buluh, Madu Mutiara Garam Buluh, Minyak Ikan Raja Salmon dari New Zealand, Sabun Garam Buluh, Serbuk Barli Hijau dari Australia

Laman Web Rasmi: www.hk3.com.my

Syarikat KLS Marketing Sdn Bhd menerima sijil penghargaan daripada Kementrian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan menunjukkan syarikat bekerjasama dan berkembang menurut arahan kerajaan.

GARAM BULUH DI SINAR HARIAN

JURUCAKAP JOHORfm & PERUNDING PEMASARAN

Allan bersama jurucakap JohorFM & Perunding Pemasaran Hj. KM dan Pn. Hanem

Pn. Hanem dan Hj. KM ditemurah oleh DJ Jiha tentang KEBAIKAN GARAM BULUH HK3 pada 13 Feb 2014

SIARAN RADIO JOHORfm